Era un dia qualsevol del cap de setmana, els teus pares et vestien amb vint-i-un botons i de sobte centenars de coloms sobrevolaven el teu cap. Tu corries feliç, entre la calidesa i els aromes de la mediterrània, com l’olor de dàtil. Sembla una escena treta d’una pintura de Sorolla, però era la teua infantesa, i la meua, i la imatge que de segur compartim moltes persones d’aquesta ciutat o de poblacions veïnes.

@unavoltetaimonanem

El Parc Municipal d’Elx és ideal per a visitar en família. Aquest pulmó al cor del centre urbà és una de les experiències més atractives existents en la província d’Alacant. La seua àrea perimetral està envoltada de plantacions de palmeres, especialment la datilera, que formen part del palmerar més gran d’Europa; un dels tres patrimonis de la humanitat que presumeix l’antiga Illici.

Entre els racons d’aquest pintoresc jardí ple de vegetació trobem El Colomer. Qui no ha anat mai durant la seua infantesa, ha arribat corrents al quiosc i ha comprat «gusanitos» per a alimentar els coloms? I si no ho has fet, tens una tasca pendent després de llegir aquest article. De fet, és un record que repetim quan som pares amb les nostres criatures.

I després de l’enrenou de la xicalla amb les aus què? Elx ofereix moltes activitats per a gaudir durant tot l’any.

@unavoltetaimonanem

A escassos metres del Parc Municipal trobem el Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE), el Palau d’Altamira i la Basílica de Santa Maria, aquesta darrera com a espai de representació del Misteri d’Elx, una joia teatral de la cultura i patrimoni valencià. Al voltant d’aquesta plaça es fan diferents fires o actes, com el mercat medieval que ompli de memòria el llegat històric de la vila. A més, una àmplia oferta d’establiments gastronòmics ens espera per a refrigerar-nos i omplir-nos la panxa de productes locals.

Com podem observar, Elx és un bon encert per visitar tantes vegades com desitgem perquè sempre té alguna cosa preparada per als qui la visitem. Per exemple, durant aquest any, la ciutat ha estat organitzant diferents activitats amb motiu del 125é aniversari de la troballa de la Dama d’Elx, com les visites teatralitzades a l’Alcúdia que faran al novembre, lloc on va aparéixer el bust de la dona més enigmàtica de la història.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.