COCENTAINA VA TORNAR A CELEBRAR LA FIRA MÉS ANTIGA DE LA COMUNITAT VALENCIANA

Amb l’arribada de la Covid-19, moltes festivitats del nostre calendari es van paralitzar. Fins i tot, la pandèmia va ferir a molts sectors, entre ells el turisme.
No obstant això, un bé i un mal no duren cent anys, i per fi, després d’una llarga espera hem tornat a fruir de la Fira de Tots Sants.

Seguint l’onomàstica, la fira obri al públic el primer cap de setmana de novembre. La capital del Comtat es prepara tot l’any i quan arriba la data assenyalada carrers, avingudes, places i quilòmetres es decoren de tarannà medieval amb esperit de festa. La tradició es remunta al segle XIV, quan artesans i agricultors es reunien per comercialitzar. Una mirada al passat que hui en dia s’ha conservat i només per això ja mereix la seua preservació i reconeixement.

Impacient per tornar, la 675 edició va superar les meues expectatives, tot i que cal dir que aquesta vegada hi havia menys expositors. Si bé, ni la pluja va frenar l’apetència de reprendre el costum d’anar-hi.
També he de reconéixer que no és gens fàcil tornar a reorganitzar un esdeveniment d’aquesta magnitud i categoria després de tots els contratemps de la crisi sanitària.

L’esdeveniment es va dividir en dos caps de setmana. Trobe que és una decisió encertada perquè altres anys ha estat la ciutat de gom a gom. A més a més, es van habilitar quatre àrees de pàrquings on es podien reservar places a través de la pàgina web. Són dues innovacions que podrien vindre per quedar-se amb vista al futur, d’una banda perquè evites la sensació de col·lapse i; d’altra banda, perquè trobar aparcament quan hi ha fira no és tasca gens fàcil.
Ha sigut un plaer poder participar com a visitant i espere com aquest en siguen més, d’anys. Finalment, voldria dir que si encara no has vingut a la fira has de complir aquesta experiència pendent l’edició vinent.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.